Vårt favoritlag i svensk basket

Djurgården IF, DIF, är en av Sveriges största idrottsklubbar. Klubben hör hemma i Stockholm och bildades år 1891. Sedan dess har föreningen vuxit och med tiden har fler och fler idrotter tagits in i verksamheten. Inom föreningen utövas bland annat fotboll, ishockey, innebandy och basket av spelare i alla åldrar och på olika nivåer. Totalt har klubben tagit hem hela 441 SM-guld genom åren. De flesta känner nog till Djurgårdens blå tröjor inom fotbollen, men även inom basketen går den blå färgen igen. Då också tillsammans med den röda och den gula färgen som också finns på klubbens välkända logga.

Djurgården IF Basket spelar i Svenska basketligan för herrar under säsongen 2019/2020. De är nykomlingar i serier och drar igång säsongen på hemmaplan i Kungl. Tennishallen i Stockholm med en match mot förra årets semifinalister Jämtland Basket. Lagets ordinarie hemmaarena är Brännkyrkahallen. Den som vill gå och titta på matcherna kan antingen köpa biljetter till en specifik match eller köpa ett årskort. Det finns årskort i olika prisklasser som ger tillgång till alla lagets hemmamatcher under en hel säsong.

Under hösten har flera värdefulla spelare skrivit på för klubben inför säsongen. Kalle Helenius har till exempel förlängt med klubben och den holländske landslagsspelaren Bryan Albers har också skrivit på under hösten. Förutom dem har även Ville Larsson, senast från BC Luleå, och John Törnblom, fostrad i Tureberg värvats till laget.

Djurgården Basket går att följa på flera sätt. Den som är intresserad av att se matcherna kan göra det och den som är intresserad av att följa allt som händer i och kring laget kan också göra det. På klubbens hemsida finns en blogg där nyheter om laget och klubben publiceras med jämna mellanrum. Det kan vara nyheter om nya spelare, skador, matchresultat eller hur laget förbereder sig inför kommande match. Klubben har egna instagramkonton för både herrlaget och damlaget. Där finns bilder och filmer på spelarna, bilder från matcher och annan information som kan vara spännande att följa. På hemsidan finns också hela säsongens spelschema att titta på och det finns möjlighet att även följa SBL:s tabell. För den som vill shoppa loss finns det även en shop på hemsidan. Där kan man till exempel köpa en träningsdräkt med Djurgårdens logga på.

Djurgården Baskets damlag spelar i division två och precis som herrlaget går det att följa alla resultat och nyheter kring laget på ett enkelt sätt på nätet.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*