Bästa salongerna i Nyköping

Om man bor i Nyköping och spontant bestämmer sig för att klippa sig eller på annat vis styla om sitt hår, är det nästan bara att ta en promenad till och i Nyköpings centrala delar och så hittar man en salong som är redo att ta sig an en makeover. I Nyköping finns ca 40 stycken salonger där man kan klippa sig, färga eller tona håret och en av salongerna erbjuder även skönhetsvård och skäggstyling för män.

Salong Outlaw är inga läskiga typer

Sedan 2018 finns det i Nyköping en salong som kallar sig för Salong Outlaw. Tvärtemot vad namnet kanske antyder så är deras attityd och affärsidé allt annat än hård och tuff. De tre familjemedlemmarna som startade Salong Outlaw hade en vision om en salong där kvinnor och män, unga som gamla skulle komma in för att bli omhändertagna och känna sig som hemma. På salongen jobbar två barberare och deras främsta redskap vid trimning av skägg är rakkniven. Bland tjänsterna hittar man som kund bl.a. klippning, färgning, hårförlängning, spraytan, hårkur och s.k. herr skäggdesign.

Frisörerna i centrum

Nyköpings gågata Västra Storgatan och dess intilliggande gator är tillhåll för en hel del frisörsalonger. På Västra Storgatan ligger gallerian Västerport, där frisörsalongen Baresso ligger. I gallerian Axet, på samma gata, ligger Nikita Hair. Ute på själva gågatan ligger salongen Hårakuten. Om man följer samma gata österut möter man på salongerna Våga, Salong Håret, Rafi Nour, och Lyx. Tvärgatorna till Östra-, och Västra Storgatan har också de några frisörsalonger, t.ex. Klippt och skuret, Beauty Salong Fariba, och Salong Kalufsen. De salonger som fått goda recensioner på internet är Våga, Mina damer och herrar, Lyx, Mobergs frisersalong, Maxim och Hårakuten.

Lyx ger dig lyx

Hårsalongen Lyx ligger vid Gripsholmsparken och här blir man som kund gott omhändertagen. De, som de flesta andra frisörsalonger, brinner för kundservice, att sätta kunden i fokus och få kunden till att gå därifrån med ett leende på läpparna och en ny frisyr.
De har många tjänster, bl.a. klippning, färgning, slinga håret och balayage. Balayage är en ny teknik för att färga hår, som innebär att man använder en pensel för att måla på färgen i håret, framför allt längderna och topparna. Rötterna blir inte färgade, utan får visa fram den naturliga hårfärgen.
Färgerna som används i balayage är naturliga och ligger nära ens egna hårfärg. Resultatet blir ett hår med liv, och olika nyanser av ens egna hårfärg.

Vid alla behandlingar som görs på Lyx ingår en liten bricka med fika. Man får välja kaffe, te eller en kopp varm choklad och så får man en liten chokladbit till. Vid färgning tar behandlingen ofta några timmar och då får man alltid en kall dryck under tiden. I alla behandlingar ingår att man får håret fönat och stylat, som pricken över i innan man lämnar salongen. Om man valt att få sitt hår schamponerat före behandling sker detta i ett rum med dämpad belysning och skön musik. Allt för att kunden ska slappna av och ha det bra. Schamponeringen avslutas med en stunds huvudmassage.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*