Semestersyndromet

Hej världen!
 
Frukosten idag bestod i att prata om "semestersyndromet" som många människor har.
 
Jag läste (för ganska längesen) hos Yohanna som bor i Las Palmas att de har ledsnat på HUR turister klär sig.. eller kanske rättare sagt INTE klär sig på sin semester.
Förstår dem fullt ut! 
 
Varför blir människan en urtidsvarelse när de åker på semester?
 
Både jag och maken reagerade på det i somras. 
Först var vi på Gotland midsommarveckan.. Då såg vi inte så jättemånga "gummistövelsmänniskor" med långa kjolar och slokhatt.. Men några var redan där.
Andra veckan vi åkte över.. då var det rätt många kvar.. av de här som helt plötsligt när kommer till Gotland blir några djävla bohemer????
De ska se såååååå slitna ut som möjligt.. allvaret ligger i deras ansikten och tragedin är ett faktum..
Helst ska de sitta på en trasmatta vid Kungsladorna.... låtsas läsa en bok med ett grässtrå i munnen.. Den stora melankolin har tagit fart i deras liv.... Det stora allvaret rullar in... 
Blicken flackar = Ser någon mig... ser de hur jag slappnar av nu.. 
Kläderna är sunkiga och håret är skitigt... Semesterstyle!
Det fattas fan bara ett par gamla gummistövlar som håller på att vittra sönder.. Alternativt ett par nyinköpta Hunter för coolhetsfaktorn! 
 
Eller när människor reser utomlands..vips är det legalt för män att gå runt i fula badbrallor och bar överkropp.. i centrum så väl som på lokala restauranger.. Och kvinnor i bikini och någonslags kaftan.. Med tur.. förmodligen bara ett par shorts och en bikinitopp...och ful solhatt... A och O... Det ska vara helt ok för lokalbefolkningen att se eländet.. för man är ju på semester.. 
 
INTE fan går man ju klädd så hemma??? 
Varför ska det vara legalt att se ut som en idiot när man åker på semester.. Oavsett om det är till Gotland eller Gran Canaria??
 
Det märkliga är att jag ser inte det här när vi är i Danmark.
Springer aldrig på några slokhattar med långkjol eller män i bar överkropp på restauranger... Och då är det mest tyskar där.. och de brukar väl inte vara kända för att vara "välklädda" precis.. 
Kanske därför jag älskar Danmark så otroligt mycket.. man slipper se melankoliska svenskar där!! 
Och de svenskar som är där.. klär sig helt "normalt"... Inga stora fula ståhattar och kaftan över bikinin...och inga blekta gummistövlar... 
 
Det är lite som när jag bodde på Åland och finnarna kom dit med sina båtar... och pappa finne klev av båten i VCT med träskor... mamma finne kom i en likadan.. lite mer åtsittande bara.. och sen kom barn finne 1 med en likadan.. och barn finne 2.... samma sak där.. och ALLA hade svarta träskor... 
En viktigt sak där.. var att mamma finne skulle ha permanentat hår.. kanske till och med en papiljott kvar.. 
Jag skämtar INTE!! 
 
Ja jösses!
 
Semestersyndrom!
 
Vilka semestersyndrom har du upptäckt hos människor när du själv reser?
Eller vad har du själv för syndrom i din resväska? 
 
Själv packar jag ner de allra snyggaste kläderna jag har i garderoben.. man vill ju INTE se ut som en luffare.. Skulle fan aldrig gå i foppatofflor! SKAM!!
Heller inte i någon urtvättad gamma kofta.. USCH!!
Och absolut INTE i några djävla gummistövlar..
Eller i bikini med shorts genom stan... 
Tack men nej tack!!
 
Till barnen packar jag ner det samma.. deras finaste kläder och skor... oftast nya badkläder om vi ska iväg till värmen.. ALLTID klänningar eller snygga byxor och skjortor/tröjor som de kan dra på sig om vi ska gå ut och äta lunch eller middag.. 
Jag vill INTE att mina barn ska lära sig att det är OK med någon patetisk bohemstil bara för att man åker på semester... 
Det är mitt semestersyndrom!! 
 
 
Förövrigt så AVSKYR jag människor i sandaler och strumpor i kombination.. det är INTE snyggt... det är bara FULT... oavsett vem som bär det... 
 
 
0 kommentarer publicerat i Resor
Taggar: Annorlunda, Danmark, Gotland, Gran Canaria, Höst, Kärlek, Märke, Märkligt, Patetiskt, Semester, Semester, Syndromet, Tid