Vårt älskade Danmark - Vi längtar efter dig!!

Godmorgen,

Længer du efter varme sommeraftener?
At gå til stranden?
Vi længes efter Danmark og vores fantastiske udflugter til stranden.

Nogen gang i mit liv vil jeg bo i Danmark.
I Nørre Nebel hvor jeg har tæt på alt, hvad jeg elsker.

Ja, det finns givevis områden i Danmark som är precis lika fantastiska som "vårt" Nørre Nebel. Men ni vet, när man hittat platsen som värmer hjärtat bara man tänker på det, då är det rätt. (Det är som med rätt kärlek)

I sommar hade vi tänkt tillbringa flera veckor på rad i Danmark. Nu blev det inte så. Det är rätt långt att åka ner, det tar drygt 10 timmar ner till området vi håller till i. 
Det är absolut värt varenda en minut, men då vill vi gärna vara där en längre period. 

Vi har så många utflykter vi vill hinna med, samtidigt som vi vill njuta av lugnet i området där vi bor. 
De känner till och med igen oss i affären nu när vi kommer ner, det känns underbart. 
En av de saker jag älskar mest med Danmark är att man känner sig välkommen vart man än kommer. Vi har iaf inte märkt av att vi skulle vara "ovälkommen". 

Barnen har också hittat sina pärlor. Vad sägs om en kaka i form av en glasspinne? Det smakar som sockerkaka smaksatt med vanilj och har ett överdrag av choklad. YUMMIE på den!! Eller flødeboller...
De har förstås pärlor som stränderna, där man kan se både sälar och sjöstjärnor. De älskar att mumsa på varmchoklad med mjukglass och leka på Legoland, deras bonuspappa hänger på och åker ALLT med dem. Han får guldstjärna eftersom den här mamman varken får, kan eller ska åka något som går upp och ner lika fort som man hinner blinka... De älskar att bara sätta sig på en strand och låta vinden leka med deras hår... De målar i sanden, de plockar snäckor och stenar.. de andas och njuter..

De vill vandra i Råbjerg Mile, de vill vara ute på grenen där Skagerrak och Kattegatt möter varandra i ett skådespel.. och där totalt badförbud råder... !!! 
Men på stränder med milsvit sand kan man bada tills man ser ut som ett russin en hyfsat vindstilla dag... De dagarna finns!! 

 
Klubborna eller kage på træpind... kan man köpa på ett litet men underbart bageri vid Henne Strand. Marängerna köper vi på bageriet i Nørre Nebel... Apelsinjuicen pressar vi på Superbrugsen där vi allt som oftast handlar när vi är i Nebel (annars handlar vi på Bilka i Kolding...
Och givetvis eftersom vi har årskort på Legoland.. äter vi oftast i deras buffé.. och då brukar barnen avsluta dagen med en varmchoklad fylld med mjukglass... 
Och till frukost dricker de Matilde.. 
Och NEJ, de äter inte speciellt mycket "skräp"... även fast nästan alla bilderna innehåller sockerchock... Men precis som alla andra.. har även barnen sina danska favoriter som de vill ha när de får tillfälle att unna sig dem.. 
 
Vad skulle ni vilja uppleva om ni åkte till Danmark? 
Det finns massor av härliga upplevelser där, massor att upptäcka och uppleva.. bara att ge sig av och åka till okänd destination!
Det var på det sättet vi upptäckte Nebel, t.ex... utan en helt random utflykt hade vi aldrig hittat vår pärla... 
 
Lycka till med att hitta era egna pärlor!! 
 
 
Missa bara inte.... Carls Jr... Det finns inget ställe i Sverige som ens kommer i närheten av det!! 😍

Ha nu en fin dag!! 
 
 
0 kommentarer publicerat i Diamanternas tankar, Resor;
Taggar: Blåvand, Carl, Carls Jr, Danmark, Denmark, Henne strand, Hvide sande, Kärlek, Legoland, Nørre Nebel, Råbjerg Mile, Skagen, Stränder, Visit Denmark