Valborgsmässoafton med munkar

Välkommen sköna maj 
 
Eller kalla maj... det är fasen inte varmt än iaf!
Men i övrigt är maj den bästa månaden, eller hur?? 
 
Vi ska upp till Norrtälje och fira valborg där. 
Passade på att baka munkar för att ta med oss dit.
 
 
Det blev helt vanliga ringar, grisar, ringar med hallonchokladglasyr och några fyllda med vaniljkräm och rosa chokladglasyr...
Borde väl finnas något för alla då, hoppas jag?! 
 
Peter är på jobbet och borde komma hem när som helst. Sen åker vi iväg... tjejerna ser fram emot en eld.. undrar om vi ska se någon? 
Det har jag glömt att fråga 😀
 
Vi har en eld här nere vid vår sjö och det är första gången på flera år vi inte går dit ner... Hmmm.... ja vi får väl åka via och se på glöden på vägen hem, om vi inte ska se någon annan eld 😁
 
OBS: Akta igelkottarna, de har inte bett om att bli grillade levande... rassla till ordentligt i kvisthögen innan ni tänder eld... 
Vi har för lite igelkottar i världen för att förlora ännu fler... 
 
Men hörrni.. ha en fin kväll!! 
 
Recept på munkarna: (jag gjorde dubbelsats)
 
25 g jäst
2,5 dl mjölk
75 g smör
1 nypa salt
0,5 dl socker
7 dl mjöl
 
Gör en vanlig deg, du vet, smält smör, häll i mjölk, värm till 37 grader.. 
Smula ner jästen i en bunke, häll över lite av vätskan och lös upp.. tillsätt resten.. häll i socker, salt och slutligen mjölet.. Knåda i maskin ca 8-10 minuter. 
Jäs 40 minuter..
Baka ut munkarna i den formen du vill ha dem..
 
Jag har kokosfett till friteringen. Men det kan man ta det man själv vill ha. 
 
Lycka till..
 
Ja de som är vaniljfyllda.. köpte den nya Dr O vaniljkrämen som är "bakvänlig". 
Kavlade ut degen och klickade ut vaniljkräm på halva sidan.
Vek över den andra sidan och tog ut med ett glas, så att kanterna blev täta. 
Funkade kanon!! 
 
Ha det!!! 
0 kommentarer publicerat i Recept
Taggar: Kärlek, Munkar, Recept, Valborg, Yummie